Noin 6 vohvelikuppia
Gluteenittomat vohvelikupit:
2 luomukananmunaa
2 rkl koivusokeria
0,5 dl kookosöljyä, sulana (tai sulaa luomuvoita)
2 dl riisijauhoja
½ tl merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
1 rkl pizzamaustetta
Laita vohvelikuppirauta lämpenemään. Vatkaa kananmunat ja koivusokeri vaahdoksi (noin 1 minuutin ajan). Vatkaa joukkoon sula kookosöljy. Hämmennä sekaan lopuksi kuivat ainekset. Voitele vohvelikuppirauta kookosöljyllä. Kun laitteessa palaa vihreä valo, lisää noin 1,5 rkl taikinaa yhteen kuppiin. Sulje kansi ja kiinnitä lukitusmekanismi. Paista vohvelikuppeja noin 3 minuutin ajan. Avaa kansi ja irrota kupit varovaisesti, esimerkiksi puista voiveitseä apuna käyttäen. Nosta kupit jäähtymään ja kovettumaan vadille ja valmista loput kupit samalla tapaa.
Kasaa kupit täyttämällä ne bataatti-papuseoksella ja guacamolella. Nypi pinnalle tuoreita korianterin lehtiä ja halkaise päälle yksi kirsikkatomaatti
Bataatti-paputäyte:
1 iso bataatti
1 sipuli
1 (400 g) tölkki purkki papuja
1 (250 ml) tölkki kaurakermaa
hyppysellinen merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
kasvisliemikuutio
Kuori bataatti ja leikkele se pieniksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja kuullota se pienessä määrässä öljyssä pannulla. Lisää bataattikuutiot, pavut ja kaurakerma. Lisää mausteet ja hauduta noin 15 minuuttia tai kunnes bataatti on pehmennyt.
Guacamole:
2 avokadoa
1 tomaatti
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 limen mehut
reilu kourallinen tuoretta korianteria
yrttisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
1 rkl kauracremefraichea
Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkele avokadon liha pieniksi kuutioiksi ja kaavi kulhoon. Paloittele tomaatti pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Silppua sipuli ja valkosipuli ja lisää kulhoon. Purista sekaan limen mehut. Silppua joukkoon tuoretta korianteria. Lisää suolaa ja mustapippuria. Lusikoi sekaan kauracremefraichea ja hämmennä sekaisin.