Suolaiset maissivohvelit
Ainekset (4-5 paksuhkoa vohvelia)
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 dl maissijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl / maun mukaan juustokuminaa
0,5 tl paprikajauhetta
suolaa oman maun mukaan
2 tl omenasiiderietikkaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3 rkl vettä
noin 6-7 dl soijamaitoa
Valmistus
- Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään mukissa ja anna seistä hetki.
- Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten sekaan loput ainekset sekä turvonnut pellavansiemenrouhe-vesi seos.
- Annan taikinan seistä, kunnes vohvelirauta on
kuuma. - Paista vohvelit.
- Kasaa valmiiden vohvelien päälle paljon täytteitä esimerkiksi salaattia, korianteria, mustapapuja, kirsikkatomaatteja, limen mehua, avokadoa, seesaminsiemeniä ja viimeistele annos tulisella sriracha-kastikkeella.