Ainekset (4 paksuhkoa vohvelia)

4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus: aitoa vanilja jauhetta, suolaa sekä Ceylon kanelia
1 tl omenasiiderietikkaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl omenasosetta
0,5 dl vaahterasiirappia
noin 6-7 dl mantelimaito

Valmistus

  1. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.
  2. Sekoita sitten omenasiiderietikka, öljy, omenasose ja vaahterasiirappi keskenään.
  3. Lisää seos kuivien aineiden sekaan, lisää vielä mantelimaito ja sekoita.
  4. Anna taikinan seistä, kunnes vohvelirauta on kuuma.
  5. Paista vohvelit ja tarjoile ne hedelmien, marjojen, (vegaanisen) jugurtin ja vaahterasiirapin kanssa