Vaffeloppskrift Det søte liv

Tällä reseptillä valmistat perinteiset hapanmaitovohvelit! Reseptin on suunnitellut Norjan suurin leivontablogi, Det søte liv. Hapanmaitovohvelit ovat paksuja ja herkullisia vohveleita, jotka valmistetaan lisäämällä taikinaan hapanmaitoa, kuten piimää. Vohveleista tulee meheviä ja muistuttavat koostumukseltaan räiskäleitä.

 

Ainekset
100 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
1 litra hapanmaitoa (kts. vinkki)
2 tl ruokasoodaa
500 g vehnäjauhoja

 

Valmistus
Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.

Sekoita mukaan hapanmaito, ruokasooda ja voisula. Lisää sitten jauhot parissa osassa ja sekoita, kunnes taikina on paksu ja tasainen.

Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. Paista vohvelit vohveliraudan keskilämmöllä. Lisää voita rautaan paiston aikana.

Tarjoile hillon ja ranskankerman kera!

 

Vinkit!

♥ Voit käyttää erilaisia hapanmaitoja, kuten piimää tai kefiriä. Vähärasvaiset tuotteet toimivat myös mainiosti.

♥ Vohvelit maistuvat parhailta juuri paistettuina, joten kaikkea taikinaa ei kannata paistaa kerralla jos tiedät että vohveleita ei tulla syömään heti paiston jälkeen. Voit säilyttää taikinaa jääkaapissa usean päivän ajan. Mikäli taikina paksuuntuu liikaa, voit sekoittaa hieman maitoa tai piimää taikinaan ennen paistoa.

 

Lähde:  detsoteliv.no