Bataattivohvelit
AINESOSAT (2 isolle vohvelille / 2 annokselle)
- 2 keskikokoista bataattia
- 2 kevätsipulia
- 4 munaa
- 1 tl mausteita, esim. pasta rossa -mausteseosta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tl suolaa
- 150 g fetajuustoa
- Vähän voita paistamiseen
Esimerkkejä superherkullisista täytteistä:
- Paistetut munat tai haudutetut munat
- Viipaloitu avokado
- Öljyssä ja mausteissa paistettua pekonia tai kikherneitä
- Silputtu kevätsipuli, ruohosipuli tai punasipuli
- Hiutale suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
- Fetajuustoa tai vähän sinihomejuustoa
- Pasta rossa-maustetta, persiljaa tai korianteria.
Valmistus
Kuori ja raasta bataatit ja leikkaa kevätsipuli suikaleiksi. Laita bataatit ja kevätsipuli isoon uunivuokaan. Sekoita joukkoon munat mausteiden kanssa. Murenna päälle fetajuusto ja käännä. Kuumenna vohvelirauta ja voitele se pienellä määrällä voita. Laita ensin puolet taikinasta vohveliraudalle. Taikina ei ole kovin nestemäistä, joten käytä apuna lusikkaa taikinan levittämiseen koko raudalle, jotta sitä tulee tasainen kerros. Paista, kunnes vohvelit ovat pehmeitä, kullanruskeita ja rapeita. Vohvelien paistuessa voit valmistaa täytteen. Laita vohvelit suoraan lautasille, laita päälle valitsemasi herkullinen täyte ja tarjoile heti.