NOPEAMMIN VALMISTUVAA KEITTOA SAA ETSIÄ. VIHREÄ HERNEKEITTO ON TERVEEELLINEN JA ERITTÄIN HYVÄNMAKUINEN, LISÄKSI SE VALMISTUU BLENDERILLÄ KÄDEN KÄÄNTEESSÄ.
AINESOSAT:
- 1 iso sipuli tai 2 pientä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 liemikuutiota, kasvis tai kana
- Noin 7 dl vettä
- 500 g pakasteherneitä
- 1 kourallinen tuoretta minttua
- 2-3 oksaa tuoretta timjamia
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- Hieman sitruunamehua, noin 1 rkl
Täytteeksi:
- Muutama viipaloitu manteli
- Ranskankermaa
- Tuoretta minttua
VALMISTUS:
Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Kuullota valkosipulia pannulla pari minuuttia, mutta vältä ruskistamista. Laita blenderiin muiden ainesten kanssa ja sekoita keittoohjelmalla, kunnes keitto on kuumaa. Paahda manteliviipaleita keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla. Päälle keitto manteleilla, creme fraichella ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile hyvän leivän kera, mielellään voissa paistettua hapantaikinaleipää.