Valmistus:
Brioche pullat
- Sekoita yhteen maito, kananmunat, sokeri, hiiva ja vehnäjauhot yleiskoneen kulhoon. Vaivaa matalalla nopeudella noin 10 minuuttia.
- Lisää suola, ja sen jälkeen voi osissa ja jatka matalalla nopeudella vaivaamista, kunnes kaikki on sekoittunut tasaisesti. Nosta sen jälkeen nopeutta ja jatka vaivaamista 5 minuuttia.
- Siirrä taikina kulhoon, peitä se liinalla ja laita jääkaappiin yön yli.
- Ota taikina esiin, ja aseta se jauhotetulle tasolle. Jaa taikina 15 samankokoiseen palaan. Pyörittele paloista pullat, ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna niiden kohota liinan alla 2 tuntia.
- Tee jokaiseen pullaan kuoppa sosetta varten, ja voitele kananmunalla. Lisää päälle raesokeria, ja täytä kuoppa vadelmasoseella. Paista 200 asteessa 9-10 minuuttia (kiertoilmauunissa 180 astetta).
Vadelmasose
- Keitä vadelmat yhteen, ja siivilöi niistä siemenet pois jotta jäljelle jää samettisen tasainen sose.
- Laita vadelmasose, kananmunan keltuaiset, kananmuna ja sokeri kulhoon ja vesihauteeseen. Lämmitä koko aika sekoittaen kunnes soseesta tulee paksumpaa. Oikea lämpötila on noin 84 astetta.
- Lisää joukkoon voi, ja anna soseen tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Resepti ja kuvat: Brinken bakar / Emma Brink Rask
Suositellut tuotteet: