Ainesosat

Brioche pullat

  • 1 dl maitoa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 15 g hiivaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 200g voita
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 1 dl raesokeria koristeluun

Vadelmasose

  • 150 g vadelmia
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 pieni kananmuna
  • 0,3 dl sokeria
  • 50 g huoneenlämpöistä voita

 

Valmistus:

Brioche pullat

  1. Sekoita yhteen maito, kananmunat, sokeri, hiiva ja vehnäjauhot yleiskoneen kulhoon. Vaivaa matalalla nopeudella noin 10 minuuttia.
  2. Lisää suola, ja sen jälkeen voi osissa ja jatka matalalla nopeudella vaivaamista, kunnes kaikki on sekoittunut tasaisesti. Nosta sen jälkeen nopeutta ja jatka vaivaamista 5 minuuttia.
  3. Siirrä taikina kulhoon, peitä se liinalla ja laita jääkaappiin yön yli.
  4. Ota taikina esiin, ja aseta se jauhotetulle tasolle. Jaa taikina 15 samankokoiseen palaan. Pyörittele paloista pullat, ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna niiden kohota liinan alla 2 tuntia.
  5. Tee jokaiseen pullaan kuoppa sosetta varten, ja voitele kananmunalla. Lisää päälle raesokeria, ja täytä kuoppa vadelmasoseella. Paista 200 asteessa 9-10 minuuttia (kiertoilmauunissa 180 astetta).

Vadelmasose

  1. Keitä vadelmat yhteen, ja siivilöi niistä siemenet pois jotta jäljelle jää samettisen tasainen sose.
  2. Laita vadelmasose, kananmunan keltuaiset,  kananmuna ja sokeri kulhoon ja vesihauteeseen. Lämmitä koko aika sekoittaen kunnes soseesta tulee paksumpaa. Oikea lämpötila on noin 84 astetta.
  3. Lisää joukkoon voi, ja anna soseen tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Resepti ja kuvat: Brinken bakar / Emma Brink Rask

 

Suositellut tuotteet: