Ainesosat:

  • 30-40 kpl pientä tomaattia
  • 1 paketti salaattijuustoa (tai fetaa)
  • 2 kpl salottisipulia
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 purkki kivettömiä oliiveja
  • 1 nippu timjamia
  • 1 paprika
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä
  • Nesteenä voit käyttää esim. kermaa ja vettä, määrä riippuu siitä minkälaista koostumusta toivot. Tähän käytimme 1 osan kermaa, ja 2 osaa vettä.
  • Viimeistelyyn/koristeluun esim. Creme fraiche & paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistus:

  1. Lisää tomaatit, kuoritut ja puolitetut salottisipulit, oliivit, viipaloidut paprikat ja salaattijuusto uunivuokaan. Leikkaa valkosipulista ”kansi” pois ja asettele se vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä sekä suolaa.
  2. Paahda 200 asteeessa noin 30-40 minuuttia. Puristele valkosipuli ulos kuorestaan, lisää kaikki tehosekoittimeen ja lisää neste. Surauta sileäksi. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa.
  3. Tarjoile creme fraichen, paahdettujen hasselpähkinöiden sekä leivän kanssa.

Resepti ja kuvat: @Ellesklingen

 

Suositellut tuotteet