Paahdettu tomaatti-feta keitto
Ainesosat:
- 30-40 kpl pientä tomaattia
- 1 paketti salaattijuustoa (tai fetaa)
- 2 kpl salottisipulia
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 purkki kivettömiä oliiveja
- 1 nippu timjamia
- 1 paprika
- Suolaa
- Oliiviöljyä
- Nesteenä voit käyttää esim. kermaa ja vettä, määrä riippuu siitä minkälaista koostumusta toivot. Tähän käytimme 1 osan kermaa, ja 2 osaa vettä.
- Viimeistelyyn/koristeluun esim. Creme fraiche & paahdettuja hasselpähkinöitä
Valmistus:
- Lisää tomaatit, kuoritut ja puolitetut salottisipulit, oliivit, viipaloidut paprikat ja salaattijuusto uunivuokaan. Leikkaa valkosipulista ”kansi” pois ja asettele se vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä sekä suolaa.
- Paahda 200 asteeessa noin 30-40 minuuttia. Puristele valkosipuli ulos kuorestaan, lisää kaikki tehosekoittimeen ja lisää neste. Surauta sileäksi. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoile creme fraichen, paahdettujen hasselpähkinöiden sekä leivän kanssa.
Resepti ja kuvat: @Ellesklingen
Suositellut tuotteet