Ainekset

1 iso munakoiso
1 tlk (285 g) käyttövalmiita punaisia linssejä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
cayennepippuria maun mukaan
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
puntti tuoretta persiljaa

Hummus

1 tlk (285 g kikherneitä)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tahinia
1–2 rkl oliiviöljyä
1–2 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
suolaa maun mukaan (1–2 tl)
n. ½ dl vettä

Paahdettua munakoisoa ja hummusta

Leikkaa munakoiso siivuiksi ja ripottele siivujen päälle suolaa. Anna munakoisojen itkeä noin 5 minuuttia. Pyyhkäise irronnut neste pois keittiöpyyhkeellä. Leikkaa siivut lohkoiksi.

Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla ja paista lohkoja, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Mausta. Valuta ja huuhtele linssit, sekoita paistettujen munakoisojen joukkoon. Mausta sitruunamehulla sekä tarvittaessa mustapippurilla ja suolalla. Lusikoi annosten päälle hummusta ja reilusti silputtua persiljaa.

Hummus

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa hienoksi soseeksi.