Sous vide naudan rintaa, perunamuusia ja karamellisoituja porkkanoita
Ainesosat:
4 annosta
Naudan rintapala
- 1 dl vettä
- 1,4 kg naudan rintaa, noin 350 g per henkilö
- Suolaa ja pippuria
- 2 valkosipulin kynttä
- 3 rkl voita
- 1 rosmariinin oksa
Perunamuusi
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rosmariinin oksa
- 100 g voita
- 2.5 dl maitoa
- 1-2 tl sormisuolaa
Karamellisoidut porkkanat
- 600 g porkkanoita
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl sinappia
- 2-3 timjaminoksaa
- Mustapippuria
- 1 tl sormisuolaa
- Hienoksi silputtua lehtipersiljaa
Valmistus:
Naudanrinta
- Pyyhi liha paperilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita liha tyhjiöintipussiin ja tyhjiöi se tyhjiöpakkauslaitteella.
- Laita runsaasti vettä suureen kattilaan ja kiinnitä sous vide -laite sen reunaan. Aseta pussi kattilaan ja jätä se vähintään 6 tunniksi 60 asteeseen. Poista liha vesihauteesta ja aseta sivuun.
- Juuri ennen tarjoilua ota liha pois pussista. Laita kuumalle pannulle voita ja paista liha yhdessä parin valkosipulinkynnen ja tuoreen rosmariinin kanssa. Lorauta voita lihan päälle paistamisen aikana ja kypsennä, kunnes kaikki puolet ovat hyvin ruskistuneet ja liha irtoaa luusta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Perunamuusi
- Kuori perunat ja leikkaa ne noin ½ cm paksuiksi viipaleiksi. Puhdista ja viipaloi valkosipuli ohueksi. Laita perunat, valkosipuli, rosmariini, voi, maito ja suola tyhjiöpussiin ja sulje se. Laita pussi sous vide’llä varustettuun kattilaan vähintään 2 tunniksi 85 asteeseen.
- Avaa pussi ja kaada neste kulhoon. Ota pois rosmariini. Kaada perunat suureen kulhoon ja soseuta perunasurvimella samalla kun kaadat nesteen joukkoon. Lisää neste ja soseuta, kunnes saat kuohkeaa ja löysää perunamuusia. Mausta suolalla ja mahdollisesti pippurilla
Karamellisoidut porkkanat
- Pese ja kuori porkkanat ja laita ne tyhjiöpussiin. Lisää pussiin vaahterasiirappi, sinappi, suola ja pippuri. Yritä levittää aineksia hieman niin, että ne pääsevät kosketuksiin kaikkien porkkanoiden kanssa ja että porkkanat ovat tasaisesti kerroksessa.
- Tyhjiöpakkaa ja laita pussi sous vide’llä varustettuun kattilaan 85 asteeseen noin 2 tunniksi.
- Avaa pussi ja kaada sekä neste että porkkanat suureen paistinpannuun. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes neste haihtuu ja alkaa karamellisoitua. Käännä porkkanoita koko ajan. Ripottele lopuksi sekaan hienonnettua persiljaa.
Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer
Suositellut tuotteet