Ainesosat

LASIN REUNUS:

  • 100 g tummaa suklaata
  • Halloween -strösseleitä

PUNAINEN KASTIKE:

  • 100 g pakastevadelmia tai tuoreita
  • noin 50 g Sukrin Melis -sokeria tai tavallista tomusokeria

PIRTELÖ:

  • 1,5 dl jäisiä mansikoita
  • 3 isoa jäätelöpalloa
  • 1 banaani (jos haluat pirtelöstä paksumpaa, käytä jäistä pilkottua banaania)
  • 2 dl maitoa

PÄÄLLE:

  • 2 dl kermavaahtoa
  • 1 tl sokeria
  • Halloween-karkkeja ja yksi pitkä laku

Valmistus

Sulata suklaa vesihauteessa ja dippaa lasien reunat suklaaseen. Kun sulkaa on puoliksi kovettunut, ripottele / asettele strysselit suklaan päälle. Laita jääkaappiin kunnes suklaa on täysin kova.

Laita vadelmat ja tomusokeri tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella. Siivilöi siemenet tarpeeksi pienireikäisellä siivilällä ja siirrä valmis kastike pursottimeen.

Laita marjat, jäätelö, banaani ja maito tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi pirtelöksi. Lisää hieman maitoa, jos seos on liian paksua. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja kaada ne omaan pursuttimeen. Kaada pirtelö koristeltuihin laseihin ja koristele kermavaahdolla, halloween-karkeilla, punaisella kastikkeella sekä pitkällä lakulla.


Suosittelemme