Ainesosat:

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 50 g sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl sormisuolaa
  • 100 g voita
  • 1,2 dl kuohukermaa, lisäksi hieman voiteluun
  • 1 kananmuna

Valmistus:

  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Murustele käsin tai käytä käsivatkaimen taikinakoukkuja, kunnes seos muistuttaa karkeita leivänmuruja.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja kananmuna haarukalla. Kaada kerma-kananmuna seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita varovasti lusikalla tai lastalla, kunnes seos on taikinamainen. Älä sekoita liikaa.
  3. Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle. Kauli taikina noin 2 cm paksuiseksi ja leikkaa pyöreitä skonsseja piparkakkumuotilla tai lasilla, jonka halkaisija on 5-7 cm. Voit myös leikata taikinan kolmioiksi veitsellä. Kerää ylijäänyt taikina ja toista prosessi.
  4. Aseta skonssit airfryerin koriin. Se, kuinka monta skonssia pystyt kerralla paistamaan riippuu siitä minkä kokoinen airfryer sinulla on. Ne kannattaa asetella koriin niin, etteivät ne koske toisiinsa, joten paista erissä jos kaikki ei mahdu kerralla koskematta toisiinsa. Voitele skonssit kermalla ja paista 180 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  5. Jos sinulla on airfryer, jonka kori on jaettavissa kahteen voit halutessasi valmistaa nektariineja tai persikoita samaan aikaan. Aseta toisella puolelle leivinpaperi ka lisää sen päälle viipaloidut nektariinit tai persikat. Ripottele päälle hieman ruskeaa sokeria, noin 2 tl per nektariini/persikka. Leikkaa muutama viipale kylmää voita juustohöylällä ja aseta ne hedelmien päälle. Paista, kunnes hedelmät ovat pehmeitä ja sokeri on karamellisoitunut.
  6. Jäähdytä skonssit ritilällä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua.
  7. Tarjoile skonssit paistettujen persikoiden ja kerman kanssa tai voin ja hillon kera.

Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet