Ainesosat:

Taikina

  • 1/4 pakettia hiivaa
  • 2 dl haaleaa maitoa
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 sitruunan kuoret
  • 250 g jauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • hyppysellinen suolaa

Täyte

  • 100 g sokeria
  • 1 sitruunan kuori + mehu
  • 2 rl huoneenlämpöistä voita
  • 1/2 tl kardemummaa
  • hyppysellinen inkiväärijauhetta

Kuorrute

  • 100 g tuorejuustoa
  • 75 g tomusokeria
  • 1/4 sitruunan kuori + mehu

Valmistus:

  1. Laita kulhoon maito, ja murustele sekaan hiiva. Lisää sen jälkeen voi, kananmuna, sokeri, vaniljajauhe, raastettu sitruunankuori sekä noin puolet jauhoista. Sekoita kunnolla ennen kuin lisäät loput jauhot. Vaivaa hyvin, asettele keittiöliina kulhon päälle ja anna kohota noin 30 minuuttia.
  2. Taikinan kohotessa voit valmistaa täytteen. Laita kaikki ainekset kulhoon, ja sekoita tasaiseksi massaksi lusikalla tai haarukalla.
  3. Kun taikina on kohonnut kaulitse se ohueksi. Voitele taikina täytteellä, ja pyöritä taikina rullalle. Leikkaa rulla 6 yhteen isoon osaan. Voitele airfryerin vuoka, ja asettele palat siihen vierekkäin, niin että pyörteiden keskiosa (jossa taikina ja täyte kerroksittain) on ylöspäin. Anna niiden kohota toiset 30 minuuttia, ja paista niitä sen jälkeen 170 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Valmistele kuorrute sekoittamalla tuorejuuston ja tomusokerin yhteen. Lisää viimeisenä sitruunan kuori ja mehu.  Kun kierteet ovat viilentyneet voit lisätä niihin kuorrutteen.

 

Resepti ja kuvat: Marie Munk Tranberg

 

Suositellut tuotteet