Sarah Bernhardt keksit
Ainekset
Suklaamousse
- 150 g tummaa suklaata, jossa noin 50 % kaakaota
- 3 dl kuohukermaa
- 500 g valmista marsipaania
Kuorrutus
- 150 g tummaa suklaata, jossa noin 50 % kaakaota
- 2 rkl kookosrasvaa
- Mantelilastuja
Valmistus:
Hienonna suklaa karkeaksi ja laita kulhoon. Kuumenna kuohukerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Anna seistä muutama minuutti ennen sekoittamista, kunnes suklaa on sulanut. Peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin, kunnes kerma on täysin viilentynyt, 4 tuntia tai yön yli.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa marsipaanirulla valmiin noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunin keskitasolla, kunnes ne ovat reunoilta kullanruskeita, mutta silti pehmeitä, noin 7-9 min. Jäähdytä uunipellillä.
Siirrä suklaakerma ProBaker-yleiskoneeseen ja vatkaa keskinopeudella, kunnes siitä tulee kuohkeaa. Varo vatkaamasta liian pitkään, sillä silloin se muuttuu rakeiseksi. Laita suklaakerma pyöreäkärkiseen pursotinpussiin tai leikkaa tavallisen pussin päähän 1 cm aukko. Pursota pieni päällyste jokaisen marsipaanikakun päälle ja vedä päällyste veitsellä vinosti reunoja kohti niin, että päällyksestä tulee pieni kärki. Laita jääkaappiin noin 1 tunniksi.
Ruskista mantelihiutaleet kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä. Ole varovainen, sillä ne voivat palaa helposti. Laita suklaa ja kookosrasva pieneen kulhoon ja sulata vesihauteessa. Varmista ettei suklaakulhoon pääse vettä tai vesihöyryä. Jäähdytä hieman, mutta voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen, kun suklaa on vielä nestemäistä. Dippaa keksien kermapinta sulaan suklaaseen ja laita leivokset leivinpaperille. Kiinnitä pari mantelihiutaletta jokaisen leivoksen päälle ja laita keksit jääkaappiin, kunnes suklaa on hyytynyt.
Leivokset sopivat hyvin pakastettavaksi ja säilyvät jääkaapissa useita päiviä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa niin, että kerrosten välissä on leivinpaperia.