Valmistus:
- Murenna hiiva, ja laita se taikinakulhoon yhdessä haalean veden, oliiviöljyn ja jauhojen kanssa. Anna laitteen vaivata ainesosat yhteen keskiteholla noin 5 minuutin ajan.
- Lisää pellavansiemenet, auringonkukansiemenet, ja suola ja jatka vaivaamista noin 5 minuutin ajan.
- Lisää raastetut porkkanat, jaa nosta tehoa. Vaivaa kunnes porkkanat ovat hyvin sekoittuneet taikinaan.
- Voitele ja jauhota vuoka (tilavuus noin 1,5-2l). Lisää taikina vuokaan, ja anna sen kohota niin että se on lopulta kaksinkertainen alkukokoon verrattuna (siihen menee noin 1,5h)
- Paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia 200 asteessa. Limpun keskiosan lämpötilan pitäisi olla noin 98-100 astetta – voita käyttää paistomittaria oikean lämpötilan varmistamiseksi.
- Ota limppu uunista ja anna sen viilentyä noin 5 minuutin ajan ennen kuin otat sen pois vuoasta. Odota vielä noin puolisen tuntia ennen kuin lähdet viipaloimaan leipää. Nyt leipä on valmis nautittavaksi!
Resepti ja kuva: Emma Brink Rask
Suositellut tuotteet: