Ainesosat:

  • 5 perunaa kuorineen, keitettynä ja kylmänä
  • 70 g voita
  • 75 g parmesan juustoa raastettuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl rosmariinia, tuoreena tai kuivattuna
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Valmistus:

  1. Keitä perunat kuorineen ja anna niiden olla jääkaapissa yön yli. Tai jos sinulla on jäänyt perunoita edelliseltä päivältä voit käyttää niitä. Jätä kuoret – kuorissa on paljon ravinto-aineita ja perunoista tulee paljon rapeampia kuorineen.
  2. Esilämmitä airfryer 200 asteeseen.
  3. Poista ritilä korista. Sulata voi ja kaada 2/3 sulatetusta voista paistokorin pohjalle. Lisää mausteet ja sekoita.
  4. Ripottele 2/3 parmesanraasteesta voi-mausteseoksen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Puolita perunat. Tee veitsellä perunoiden sisäpintaan viiltoja ristiin rastiin, mutta kuitenkin niin, että ne ei irtoa kuorestaan.
  6. Asettele perunat sisäpuoli alaspäin voiseokseen. Pensselöi ne loppuvoilla, ja ripottele loppu parmesanjuustoraaste perunoiden päälle.
  7. Lämmitä aifryerissä 200 asteessa 20 minuuttia.
  8. Nauti sellaisenaan, tai esim. dipin kanssa.

 

 

Kuva ja resepti: Berit Nordstrand

 

Suositellut tuotteet