Rapeat parmesaaniperunat airfryerissa!
Ainesosat:
- 5 perunaa kuorineen, keitettynä ja kylmänä
- 70 g voita
- 75 g parmesan juustoa raastettuna
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl rosmariinia, tuoreena tai kuivattuna
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Valmistus:
- Keitä perunat kuorineen ja anna niiden olla jääkaapissa yön yli. Tai jos sinulla on jäänyt perunoita edelliseltä päivältä voit käyttää niitä. Jätä kuoret – kuorissa on paljon ravinto-aineita ja perunoista tulee paljon rapeampia kuorineen.
- Esilämmitä airfryer 200 asteeseen.
- Poista ritilä korista. Sulata voi ja kaada 2/3 sulatetusta voista paistokorin pohjalle. Lisää mausteet ja sekoita.
- Ripottele 2/3 parmesanraasteesta voi-mausteseoksen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Puolita perunat. Tee veitsellä perunoiden sisäpintaan viiltoja ristiin rastiin, mutta kuitenkin niin, että ne ei irtoa kuorestaan.
- Asettele perunat sisäpuoli alaspäin voiseokseen. Pensselöi ne loppuvoilla, ja ripottele loppu parmesanjuustoraaste perunoiden päälle.
- Lämmitä aifryerissä 200 asteessa 20 minuuttia.
- Nauti sellaisenaan, tai esim. dipin kanssa.
Kuva ja resepti: Berit Nordstrand
Suositellut tuotteet