Ainesosat:

Noin 10 vohvelia

  • 350 g raejuustoa
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl sokeria
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ripaus suolaa
  • 3 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Valmistus:

  1. Laita raejuusto, kananmunat ja kaurahiutaleet monitoimikoneeseen, tehosekoittimeen tai korkeareunuksiseen astiaan sauvasekoitinta varten ja sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina kulhoon, lisää loput ainekset ja vispaa, kunnes taikina on tasainen ja paakuton. Anna turvota 20 minuuttia tai pidempään.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele se sulalla voilla. Kaada taikinaa rautaan kauhan avulla, jotta saat sopivan määrän. Paista kullanruskeiksi ja siirrä ritilälle jäähtymään.
  4. Tarjoa lämpiminä suosikkitäytteidesi kanssa. Esimerkiksi mustikat, kermaviili ja hillo sopii hyvin näiden kanssa!

 

Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer