Proteiinivohveli
Ainesosat:
Noin 10 vohvelia
- 350 g raejuustoa
- 4 kananmunaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 rkl sokeria
- 4 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 ripaus suolaa
- 3 rkl sulatettua voita tai margariinia
- 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Valmistus:
- Laita raejuusto, kananmunat ja kaurahiutaleet monitoimikoneeseen, tehosekoittimeen tai korkeareunuksiseen astiaan sauvasekoitinta varten ja sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi.
- Kaada taikina kulhoon, lisää loput ainekset ja vispaa, kunnes taikina on tasainen ja paakuton. Anna turvota 20 minuuttia tai pidempään.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele se sulalla voilla. Kaada taikinaa rautaan kauhan avulla, jotta saat sopivan määrän. Paista kullanruskeiksi ja siirrä ritilälle jäähtymään.
- Tarjoa lämpiminä suosikkitäytteidesi kanssa. Esimerkiksi mustikat, kermaviili ja hillo sopii hyvin näiden kanssa!
Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer