Proteiinijäätelö

2 annosta

  • 4 kypsää ja pakastettua viipaloitua banaania
  • 3 rkl pähkinävoita. Esimerkiksi mantelivoi tai maapähkinävoi käy hyvin
  • 3 ruokalusikallista kaakaota
  • 2 ruokalusikallista vaniljan tai suklaan makuista proteiinijauhetta
  • 1 ripaus suolaa

Valmistus:

  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita keskenään smoothie-ohjelmalla, kunnes saat tasaisen ja paksun jäätelön. Käytä pulssitoimintoa tuodaksesi kaikki banaaniviipaleet alas blenderin teriin. (Jos haluat jäätelöstä kiinteämmän, niin voit kaataa valmiin seoksen jäätelökoneeseen ja ajaa sen haluttuun koostumukseen).
  2. Tarjoile heti tai kaada ilmatiiviiseen purkkiin ja pakasta kunnes seuraavan kerran kaipaat hieman terveellisempää jäätelöä. Käytimme tähtikärjellä varustettua pursotinta, jotta lopputulos näyttäisi pehmeältä jäätelöltä.
  3. Koristeeksi päälle maapähkinöitä/pähkinöitä ja karkeasti pilkottua 70 % suklaata tai tuoreita marjoja tai banaaniviipaleita. Syö heti. Jos jäätelöä jää yli, voit laittaa sen pakastimeen seuraavaa herkuttelu kertaa varten.

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet: