Mehun puristamisen jälkeen jäävät kasvisten kuidut kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi vaikkapa leivonnassa. Tässä vinkki maistuviin vegaanisiin porkkanamuffinsseihin!
Porkkanamuffinssit 12 kpl
Ainekset
2 dl porkkanaraastetta (ja omenaraastetta) (mehustuksen jälkeen)
4 dl gluteeniton jauhoseos (vaalea, hieno jauhoseos)
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia/inkivääriä
2,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl rypsiöljyä
2,5 dl kauramaitoa/cashewmaitoa (tai muu kasvimaito)
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
75 g maidotonta margariinia
ripaus vaniljasokeria
hieman sitruunan mehua tai vettä
Koristeluun esim. mantelirouhetta
Tee näin:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita öljy, kauramaito ja porkkanaraaste keskenään. Lisää kuivat aineet viimeksi mainittuihin. Kääntele varovasti tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa (kiertoilma) noin 15-20 minuuttia.
Anna muffinsien jäähtyä hieman ja nauti!