Kun mehustat porkkanoita, yli jäävää kuitua ei kannata missään nimessä heittää roskiin! Tämä chutney maistuu mahtavalta crackerien kanssa naposteltuna!
PORKKANACHUTNEY
n. 7dl valmista chutneya
5dl porkkanapulppia
1 punainen chilipalko
5cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1⁄2 dl manteleita
60g vaaleita rusinoita
3⁄4 tl kardemummaa
2 tl suolaa
2dl kookos- tai ruokosokeria 1 dl omena-viinietikkaa
3 1⁄2 dl vettä
Mehusta porkkanoita ja ota talteen 5 dl porkkanapulppia.
Murskaa valkosipuli. Kuori inkivääri ja pilko se kapeiksi suikaleiksi. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Paahda ja rouhi mantelit.
Laita kattilaan porkkanaraaste, valkosipuli, inkivääri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja osa vedestä on haihtunut (n.10-15minuuttia). Sekoita hyvin.
Lisää viinietikka, sokeri, suola, rusinat, chili, mantelit ja kardemumma. Keitä vielä n. 20-25 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua.
Säilö valmis chutney puhtaisiin purkkeihin. Tarjoile kahden päivän päästä crackereiden, keksien tai ruisnachojen kanssa.