Pizza Margherita
AINESOSAT:
Noin 4-5 henkilölle
Pizzataikina
- 6 dl kylmää vettä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ paketti kuivahiivaa
- 1 rl sokeria
- 1 kg siivilöityä vehnäjauhoja, mielellään Tipo 00
- 1 rl sormisuolaa
- Durumvehnää kaulimista varten
Tomaattikastike
- 1 purkki hyvänlaatuista tomaattimurskaa, esim. Mutti
- 1 kourallinen tuoretta basilikaa
- 1 rl sormisuolaa
- 1 rl sokeria
- 3 rl oliiviöljyä
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl vastajauhettua mustapippuria
Päälle
- Mozzarellaa ohuina siivuina
- Revittyä mozzarellaa
- Tuoreita basilikanlehtiä
Valmistus:
Pizzataikina
- Laita kaikki ainekset Probaker yleiskoneen kulhoon. Anna koneen käydä matalalla teholla 10-15 minuuttia kunnes taikina on kiiltävää ja venyvää. Jos taikina ei 10-15 minuutissa ole toivotun mukaista voit lisätä nopeutta ja anna koneen vaivata ylimääräiset 3 minuuttia.
- Aseta taikina hyvin jauhoitetulle pinnalle lepäämään 30 minuutiksi.
- Jaa takina 8 osaan, ja työstä ne pallonmuotoisiksi.
- Voitele öljyllä, ja asettele öljytylle pellille hyvän etäisyyden päähän toisistaan.
- Peittele tuorekelmulla, ja anna seistä huoneenlämmössä 1-2 tuntia kunnes taikinapallot ovat tuplanneet kokonsa. Voit aloittaa pizzantekemisen, tai laittaa taikinapallot jääkaappiin jossa ne säilyy pari päivää myöhempää käyttöä varten.
- Laita pizzauuni päälle, ja anna lämmetä vähintään 15 minuuttia kunnes pizzakivi on kunnolla kuumentunut.
- Kauli pizzataikina ohueksi durumvehnällä jauhotetulla tasolla. Lisää ohut kerros tomaattikastiketta ja lisää juusto. Laita pizza uuniin, ja anna sen olla siellä noin 30 sekuntia, jonka jälkeen ota pizza ulos ja käännä sitä. Toimi näin kunnes pizza on paistunut tasaisesti joka puolelta ja juusto on sulanut. Tarjoile tuoreen basilikan kanssa.
Tomaattikastike
- Laita kaikki ainesosat tehosekoittimeen ja anna sekoittimen käydä kunnes seos on tasaista.
Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal
Suositellut tuotteet: