Ainesosat:

6 annosta

Valmistusaika: 25 minuuttia + taikinan sulatus 1h

Taikina

  • 500 g esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
  • 1 kananmunan keltuainen

Täyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 100 g vuohenmaitojuustoa
  • 1-2 päärynää
  • 0,5 tl jauhettua kanelia
  • 0,5 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl hunajaa

Valmistus:

  1. Ota voitaikinalevy pakkauksesta leivinpaperille ja sulata huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
  2. Kuumenna air fryer 200-asteeseen.
  3. Painele tai kauli taikinalevy airfryerin paistokorin pohjan kokoiseksi levyksi. Pistele taikina haarukalla. Leikkaa taikinalevyn ympärille noin sentin reunasta viillot. Voitele reunat keltuaisella.
  4. Nosta voitaikinalevy leivinpaperin päällä paistokoriin. Esikypsennä 10 minuuttia.
  5. Sekoita tuorejuusto ja kananmuna kulhossa. Murenna vuohenmaitojuusto. Pese päärynät, kuori tarvittaessa ja leikkaa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi, poista mahdolliset siemenet.
  6. Nosta voitaikinapohja paistokorista kuumuutta kestävälle alustalle. Levitä pohjalle tuorejuustoseosta, vuohenjuustomurua ja päärynäviipaleita. Ripottele päälle kanelia ja pekaanipähkinöitä.
  7. Nosta galette leivinpaperilla takaisin paistokoriin ja jatka kypsentämistä 8-10 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytynyt.
  8. Vedä paistokori pois airfryeristä kuumuutta kestävälle alustalle. Anna galetten jäähtyä noin vartin paistokorissa ennen kuin nostat sen tarjoilulautaselle. Viimeistele hunajalla

 

Kuva ja resepti: Suvi Rüster

 

Suositellut tuotteet