Ainekset

Lehtitaikina, osta valmis tai tee itse:

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 50 g voita

Sitruunatahna, osta valmis tai tee itse:

  • 1 normaalikokoinen sitruuna
  • 1 munankeltuainen
  • 1 pieni muna
  • 1 dl sokeria
  • 50 grammaa voita

Italialainen marenki:

  • 60 grammaa munanvalkuaista (2 kpl)
  • 25 g vettä (0,25 dl)
  • 210 g kidesokeria (1,1 dl)

(Vaihtoehtoisesti) päälle:

  • Syötäviä kukkia
  • Marjoja

Tee näin:

SITRUUNATAHNA:

1. Pese sitruunat. Raasta kuori hienoksi ja purista mehu.
2. Sekoita keltuaiset, munat ja sokeri käsin kulhossa. Laita kulho kattilaan, jossa on melkein kiehuvaa vettä, ja lisää sitruunan kuori ja mehu. Sekoita kunnes kerma on sakeutunut, noin 15 minuuttia.
3. Leikkaa voi paloiksi. Lisää ne sekoittaen kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä. Säilytä jonkin aikaa jääkaapissa.

ITALIALAINEN MARENKI:

1. Kiehauta vesi ja sokeri 121 asteeseen, kun se saavuttaa noin 110 astetta, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Kaada siirappi hitaasti munanvalkuaisiin ja vatkaa samalla seosta sähkövatkaimella laitteen suurimmalla nopeudella. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kylmää.

LEHTITAIKINA:

1. Sekoita jauhot, sokeri ja vaniljasokeri monitoimikoneessa tai kulhossa. Hienonna voi jauhoseoksessa hienoksi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Levitä taikina irtopohjavuokaan ja pistele pohja haarukalla.
3. Paista 200 -asteisessa kiertoilmauunissa 4 minuuttia.
4. Täytä piirakankuori sitruunatahnalla ja lisää italialaista marenkia.
5. Polta kaasupolttimella.
6. Laita päälle syötäviä kukkia ja tarjoile tuoreiden mansikoiden ja juuri keitetyn kahvin kanssa.

Suositellut tuotteet:

Air Fryer Crispier -kiertoilmakypsennin