Valmistus:
Mutakakku
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperia halkaisijaltaan 20 cm:n inrtopohjavuoan pohjalle. Voitele pohja ja sivut
- Sulata voi mikroaaltouunissa tai pienessä kattilassa. Laita sulanut voi isoon kulhoon. Lisää sokeri, ruokokidesokeri, kaakaojauho, vaniljasokeri ja suola. Sekoita kaikki hyvin keskenään. Lisää kananmunat ja vehnäjauhot. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Kaaida taikina vuokaan.
- Paista uunin keskiosassa 15-18 minuuttia, jonka jälkeen ota kakku ulos ja anna sen jäähtyä. Huom! On tärkeää tarkkailla paistoaikaa. Kun kakku on pinnalta kiinteä eikä enää nestemäinen, voit ottaa sen pois uunista. Kypsennä mielummin liian vähän kuin liikaa, jotta saat juuri oikeanlaisen koostumuksen.
- Laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi, tai jos tarjoat sitä vasta seuraavana päivänä voi se olla siellä yön yli.
- Jos mahdollista, ota kakku huoneenlämpöön 2 tuntia ennen tarjoilua. Näin kakku ehtii saavuttaa huoneenlämpötilan ennen marengin lisäämistä.
Marenki
- Laita munanvalkuaiset kulhoon. Varmista, että kulho on täysin puhdas ja ettei sekaan joudu munankeltuaista koska se estää marengin kovettumisen.
- Vatkaa valkuaiset matalalla nopeudella samalla kun lisäät sekaan pienen määrän sokerista. Kun vaahto alkaa kovettua, jatka sokerin lisäämistä 2-3 ruokalusikallista kerrallaan. Vatkaa koko ajan. Kun kaikki sokeri on lisätty vatkaa hetki täydellä teholla, kunnes marengin koostumus on pehmeä ja kiiltävä. Tähän menee noin 5 minuuttia. Marenki on koostumukseltaan oikeanlaista, kun pystyt kääntämään kulhon yläsalaisin niin, että marenki pysyy kulhossa.
- Koristele kakku marengilla ja mansikoilla
Resepti ja kuvat: Franciskas vakre verden
Suositellut tuotteet: