Tämä herkullisen kotitekoisen mansikkajäätelön resepti on peräisin Norjan suurimmasta leivontablogista, Det søte liv. Täydellistä kesäherkkua!
Ainekset
Mansikkajäätelö:
♥ 2,5 dl täysmaitoa
♥ 3 dl kuohukermaa
♥ 1 vaniljatanko
♥ 4 munankeltuaista
♥ 200 g sokeria
– –
♥ 1 kg mansikoita
Mansikkakastike tarjoiluun:
♥ 300 g mansikoita
♥ 150 g sokeria
♥ 1/2 lime
♥ 0,5 dl kiehuvaa vettä
Valmistus
Kaada maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää sekä vaniljsiemenet että itse tanko kattilaan. Kiehauta seos. Ota kattila pois levyltä ja anna seoksen seistä hetki – maitokermaseos maustuu vaniljalla samalla kun se jäähtyy. Kun seos on huoneenlämpöistä, voit ottaa vaniljatangon pois.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon vaniljamaitokermaseos.
Puhdista mansikat ja soseuta ne hienoksi. Käytän mielelläni tehosekoitinta, monitoimikonetta tai sauvasekoitinta, jotta mansikkamurska on varmasti tarpeeksi hienoa. Sekoita mansikkasose jäätelöseokseen.
Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna jäätelökoneen valmistaa jäätelöä, kunnes koostumus on sopivaa. Tarjoile jäätelö heti valmistuksen jälkeen, jos pidät pehmeästä jäätelöstä.
Mansikkacoulis:
Lisää mansikat, sokeri, puolikkaan limen mehu ja vesi kattilaan. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut. Voit halutessasi käyttää sauvasekoitinta tai monitoimikonetta soseuttaaksesi seoksen tasaiseksi. Mausta sokerilla makusi mukaan, kunnes mansikkakastike on sopivan makeaa. Jäähdytä kastike jääkaapissa ja tarjoile kylmänä.
Vinkkejä
♥ Saadaksesi hyvän mansikan maun mansikkajäätelöön, kannattaa käyttää makeita, tuoreita mansikoita. Jäätelöä voi toki tehdä myös pakastemansikoista.
Lähde: detsoteliv.no
Liittyvä tuote:
Vanilje XL