Mansikkajäätelö
Ainesosat:
- 500g tuoreita kotimaisia mansikoita
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunan keltuaista
- 0,5 dl sokeria
- 1 mm vaniljajauhetta
Tarjoiluun
- Mansikoita, syötäviä kukkia ja mintunlehtiä
Valmistus:
- Puhdista tuoreet mansikat ja soseuta sitruunamehun kanssa tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista, vatkaa keltuaiset ja sokeri sakeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljajauhe sekä kermavaahto varovasti nostellen. Lisää vielä mansikkasose, sekoita hieman ja kaada seos koneeseen.
- Valitse sopiva ohjelma, käynnistä ja odottele herkun valmistumista.
- Tarjoile tuoreiden mansikoiden, syötävien kukkien ja mintunlehtien kanssa.
Suositellut tuotteet