Mangosorbetti
AINESOSAT
(2,5l jäätelöä)
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 rkl glukoosisiirappia (valinnainen, glukoosi antaa valmiille sorbetille joustavamman koostumuksen)
- 450 g (noin 2-3) pakistanilaista mangoa tai tavallisia kypsiä mangoja
- 1 sitruunan mehu
VALMISTUS
- Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosi ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
- Anna jäähtyä jääkaapissa.
- Laita mangon hedelmäliha, sitruunamehu ja puolet sokeriseoksesta tehosekoittimeen.
- Sekoita, kunnes saat tasaisen koostumuksen ja maun. Jos haluat lisää makeutta, voit lisätä loput sokeriseoksesta.
- Kytke jäätelökone päälle ja kaada mangomassa koneeseen sen ollessa käynnissä.
- Anna koneen käydä, kunnes sorbetti on täysin jäätynyt ja aseta se muovilaatikkoon tai metallimuottiin.
- Peitä muovikelmulla tai kannella ja laita pakastimeen vähintään tunniksi ennen tarjoilua.
Vinkki! Koristele sorbetti syötävillä kukilla tai yrteillä, kuten esimerkiksi neilikoilla.