Hyvä vohvelirauta on kuin parilagrilli, jota voit käyttää monipuolisesti ruoan valmistuksessa. Vohveliraudalla voit myös paahtaa omenasiivuja, jotka kruunaavat nämä makoisat, maapähkinävoilla maustetut vohvelit!
MAAPÄHKINÄVOIVOHVELIT PAAHDETUILLA OMENOILLA
Gluteeniton, maidoton.
Taikinasta saat n. 2 vohvelia.
2 luomukananmunaa
1,5 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
puolikas kypsä banaani (muussattuna)
0,5 dl kauramaitoa (tai esim. mantelimaitoa)
2 rkl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ceylon-kanelia
½ tl aitovaniljajauhetta
Pinnalle: kookoskermaa (1 tölkki täysrasvaista kookosmaitoa jääkaapissa säilytettynä)
Lämmitä vohvelirauta lämpöasetuksella 6. Annostele kulhoon kananmunat, maapähkinävoi, soseutettua banaania, kookosöljy ja kauramaito. Sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Annostele taikinaa vohveliraudalle ja paista noin 2 minuuttia, tai kunnes vohveli on saanut kauniin kultaisen sävyn. Siirrä vohveli lautaselle. Paista loppu taikina samoin.
Valmista kookoskerma. Kaavi kylmästä kookosmaitotölkistä paksu valkoinen massa kulhoon ja vatkaa lusikalla tai sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta halutessasi vaniljalla ja hunajalla.
PAAHDETUT OMENASIIVUT
2 makeaa omenaa
kanelia
Paistamiseen: kookosöljyä
Lämmitä vohvelirauta lämpöasetuksella 6. Leikkaa omenat ohuiksi, noin 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Voitele vohvelirauta kookosöljyllä ja asettele omenasiivut pannulle vieriviereen. Paina kansi kiinni ja kypsennä noin 2 minuuttia. Siirrä omenasiivut lautaselle. Tarjoile vohveleiden ja kookoskerman kanssa.