Ainekset
Artisokkakeitto
4 henkilölle
10-12 maa-artisokkaa
1 litra vettä
1 dl maitoa
2-3 rkl voita
1 sitruuna
suolaa ja pippuria
100 g pekonia
Valmistus
Kuori maa-artisokat ja laita ne veteen, jotta ne eivät tummene. Huuhtele ja laita kattilaan. Lisää vesi ja maito. Kiehauta ja anna kypsyä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä. Viilennä seos n. 50 ° C
Viipaloi pekoni ja paista suikaleita paistinpannulla, kunnes pinta on kevyen kultainen ja rapea. Aseta rapeat pekonit lautaselle odottamaan tarjoilua.
Kaada kattilan viilentynyt sisältö tehosekoittimeen ja lisää mukaan voi. Sekoita tehosekoitimella seos tasaiseksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan, lämmitä ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Ainekset
Persiljaöljy
Nippu lehtipersiljaa
½ valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1 hyppysellinen suolaa
Valmistus
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi öljyksi.
Tarjoa keitto kuumana rapeiden pekoniviipaleiden ja maukkaan persiljaöljyn kera.
Suositellut tuotteet: