Ainekset

Lohi:

  • Lohifilee (enintään 4 kpl, 150 g / kpl – noin 2,5 x 4 cm)
  • Suolaa ja pippuria
  • Öljyä (valinnainen)

Vihannekset:

  • Nauris
  • Miniporkkanoita
  • Parsaa
  • Lehtikaalia
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • Krassia ja käenkaalia

Kastike lohelle:

(4 hengelle)

  • 1 1/4 dl majoneesia
  • 2 munankeltuaista
  • 4 tl sitruunatahnaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Tee näin:

Aloita vihannesten keittämisellä. Kun vihannekset ovat valmiita, voit valmistaa kastikkeen. Lopuksi valmistat lohen, koska se kypsentyy kiertoilmakypsentimessä vain 6 minuutissa.

LOHI:

1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman öljyä.
2. Kypsennä 180 -asteisessa kiertoilmakypsentimessä noin 6 minuuttia.
3. Ota astia ulos ja anna sen jäähtyä 5 minuuttia.

VIHANNEKSET:

1. Leikkaa nauris lohkoiksi.
2. Lisää tarvittaessa hieman öljyä ja mausta nauriit ja porkkanat suolalla ja pippurilla.
3. Kypsennä nauriita ja porkkanoita 180 -asteisessa kiertoilmakypsentimessä 25 minuuttia.
4. Kaada kypsennetyt vihannekset tarjoilulautaselle.
5. Mausta parsa ja lehtikaali suolalla ja lisää tarvittaessa hieman öljyä.
6. Kypsennä 160 -asteisessa uunissa noin 4 minuuttia.
7. Laita päälle syötävää krassia ja käenkaalia.

KASTIKE:

1. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Maista suolalla.

Suositellut tuotteet:

Air Fryer Crispier -kiertoilmakypsennin

EGO VG-10 Kokkiveitsi