Lohi kiertoilmakypsentimessä
Ainekset
Lohi:
- Lohifilee (enintään 4 kpl, 150 g / kpl – noin 2,5 x 4 cm)
- Suolaa ja pippuria
- Öljyä (valinnainen)
Vihannekset:
- Nauris
- Miniporkkanoita
- Parsaa
- Lehtikaalia
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- Krassia ja käenkaalia
Kastike lohelle:
(4 hengelle)
- 1 1/4 dl majoneesia
- 2 munankeltuaista
- 4 tl sitruunatahnaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
Tee näin:
Aloita vihannesten keittämisellä. Kun vihannekset ovat valmiita, voit valmistaa kastikkeen. Lopuksi valmistat lohen, koska se kypsentyy kiertoilmakypsentimessä vain 6 minuutissa.
LOHI:
1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman öljyä.
2. Kypsennä 180 -asteisessa kiertoilmakypsentimessä noin 6 minuuttia.
3. Ota astia ulos ja anna sen jäähtyä 5 minuuttia.
VIHANNEKSET:
1. Leikkaa nauris lohkoiksi.
2. Lisää tarvittaessa hieman öljyä ja mausta nauriit ja porkkanat suolalla ja pippurilla.
3. Kypsennä nauriita ja porkkanoita 180 -asteisessa kiertoilmakypsentimessä 25 minuuttia.
4. Kaada kypsennetyt vihannekset tarjoilulautaselle.
5. Mausta parsa ja lehtikaali suolalla ja lisää tarvittaessa hieman öljyä.
6. Kypsennä 160 -asteisessa uunissa noin 4 minuuttia.
7. Laita päälle syötävää krassia ja käenkaalia.
KASTIKE:
1. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Maista suolalla.