Kun teet mehua mehuprässillä, vihanneksista ja hedelmistä yli jäävää kuituainesta ei kannata heittää pois! Kuitu, josta mehu on puristettu, on kuivaa ja se toimii mahtavasti lisäainesosana muissa ruoissa. Kokeile, kun valmistat lihapullia, kastikkeita tai leivot leipää tai piirakkaa!
Great Meatballs of Fire – Tuliset lihapullat
2 dl kuituainesta esim. punajuurista ja porkkanoista (myös parsakaali, selleri ja muut vihannekset käy hyvin)
1 kupillinen raastettua parmesaania
½ pilkottu sipuli
1 kourallinen persiljasilppua
1 muna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
1 rkl pilkottua rosmariinia
1 tl jauhettua chilipä tai cayennepippuria
1 tl merisuolaa
1 tl vastajauhettua pippuria
400 g jauhelihaa
Laita kuituaines ja jauheliha kulhoon ja sekoita.
Lisää joukkoon parmesaani, sipuli, persilja, muna, valkosipuli, chili, rosmariini, suola ja pippuri.
Pyörittele pieniä lihapullia ja paista pannulla öljyssä tai voissa.
Liittyy tuotteeseen: