Suklaiset laskiaispullat
Ainekset
Vaihe 1:
30 g vehnäjauhoja (0,5 dl)
150 g maitoa (1,5 dl)
Vaihe 2:
360 g vehnäjauhoa (mieluiten erikoisvehnäjauhoja) (n. 12 dl)
70 g tomusokeria (3/4 dl)
20 g kaakaota (0,5 dl)
15 g tuorehiivaa
100 g kylmää maitoa (1 dl)
0,5 munaa
60 g kylmää voita kuutioina
0,5 tl suolaa
Voiteluun:
0,5 munaa
Hasselpähkinäkerma:
200 g paahdettuja ja kuorittuja hasselpähkinöitä
100 g maitosuklaata
1 ripaus hiutalesuolaa
Oboy-kerma:
5 dl kuohukermaa
4 rkl Oboy-kaakaojauhetta
Valmistus
Suklaapullat:
1. Kaada 1,5 dl maitoa ja 30 g jauhoja kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes ne paksuuntuvat. Jäähdytä vähintään huoneenlämpöiseksi, mieluiten kylmemmäksi.
2. Kun seos on kylmä, sekoita se ja kaikki muut ainesosat (paitsi voi ja suola) kulhossa. Aja taikinaa 5 minuuttia ennen kuin lisäät voita ja suolaa. Anna taikinan kohota vielä 5-7 minuuttia. Voit tässä välissä ottaa palan taikinasta ja testata taikinan joustavuuden ja koostumuksen vetämällä palan hitaasti kahtia. Taikinan on oltava joustavaa ja venyä hyvin ohueksi. Jos pala katkeaa välittömästi vetäessäsi sitä eri suuntiin, sinun on vaivattava taikinaa lisää. Anna taikinan levätä kulhossa 10-30 minuuttia. Mieluiten jääkaapissa.
4. Ota taikinasta palloja, 66 g, n. 10 kpl, pyörittele ne ja laita lautasille. Laita pallojen päälle muovikelmu tai kosteat pyyhkeet ja anna niiden levätä noin 1,5-2 tuntia (riippuen siitä, kuinka kuumaa huoneessa on).
5. Laita kiertoilmauuni 200 asteeseen lämpenemään (tavallinen uuni 220 astetta).
Paista 8 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Ota pois ja voitele ne suoraan munalla ja anna jäähtyä. Jos et halua pulliin kiiltävää pintaa, jätä voitelematta.
Hasselpähkinäkerma:
1. Sekoita hasselpähkinät tehosekoittimessa, kunnes ne muuttuvat voiksi. (Huomioi tehosekoittimen maksimi käyttöaika, jos käytössä ei ole tehoblenderiä.)
2. Sulata suklaa ja sekoita se pähkinöiden ja suolan kanssa. Kaada pursotinpussiin ja jätä huoneenlämpöön pariksi tunniksi, kunnes seos on kermaista. (Jos seos tuntuu jähmettyneen, hiero pursotinussia hieman käsilläsi kunnes se on taas pehmeää.)
Oboy-kerma:
1. Kaada kerma ja oboy vispiläkulhoon ja vatkaa, kunnes saat kuohkeaa, mutta kevyesti vaahdotettua kermavaahtoa. Älä vatkaa liikaa.
Kokoa pullat:
Leikkaa pienellä terävällä veitsellä neliömäinen kansi pullaan, joka muodostaa myös kuopan pullan alaosaan. Täytä kuoppa hasselpähkinäkermalla ja pursuta oboy-kermaa hasselpähkinäkerman päälle. Laita kansi takaisin päälle ja sirottele kevyesti oboy-jauhetta pullien pintaan.
(Recipe by Brinken Bakar).