Sahramipullat vanilijalla ja appelsiinilla
Ainekset
(9 pullaa)
Sahramiseos
- 0,5 grammaa sahramia (tai 1 g, jos haluat pulliin enemmän sahramin makua)
- 1 rkl kiehuvaa vettä
- 1 rkl tomusokeria
Esitaikina
- 2,5 dl maitoa
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 25 g hiivaa
Sahramitaikina
- Vähän yli 4 dl vehnäjauhoja
- Vähän yli 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 100 g huoneenlämpöistä voita
Täyte
- 100 g pehmeää voita
- Noin 0,5 dl sokeria
- 50 g mantelimassaa
- 1 tl vanilijasokeria
- Yhden appelsiinin kuori
Siirappi
- 0,5 dl tomusokeria
- 0,5 dl appelsiinimehua
Valmistus
1. Sekoita sahrami, sokeri ja vesi, anna liota noin 20 minuuttia.
2. Valmista esitaikina. Kuumenna maito 30 asteeseen ja sekoita irtonaiseksi taikinaksi jauho-, hiiva- ja sahrami-seoksen kanssa. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.
3. Lisää sitten loput vehnäjauhot, sokeri ja suola ja vaivaa koneessa muutama minuutti.
4. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi, joka on tasaista ja kiiltävää (kestää noin 10-15 minuuttia).
5. Anna taikinan levätä noin 20-30 minuuttia. Taikinan ei ole tarkoituksena nousta isosti, mutta sen täytyy saada levätä, jotta voit käsitellä sitä paremmin.
6. Kauli sitten taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte ja taita taikina kolmeen kerrokseen. Leikkaa yhdeksän nauhaa ja leikkaa sitten kaksi pitkää viiltoa jokaiseen nauhaan, mutta jätä yläosaan muutaman sentin pätkä, jota ei ole viilletty ylös asti. Puno/letitä jokainen osa ja rullaa pullaksi. Laita voideltuun vuokaan tai valurautapannulle. Peitä pullat liinalla ja anna kohota 2 tuntia.
7. Laita uuni 200 asteeseen ja paista 20-25 minuuttia. Mittaa pulla lämpömittarilla. Sisälämpötilan tulee olla noin 98 astetta.
8. Voitele pullat siirapilla heti, kun ne tulevat uunista.
TÄYTTEEN VALMISTUS:
Sekoita kaikki ainekset tahnaksi.
SIIRAPIN VALMISTUS:
Kaada kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
(Recipe by Brinken Bakar).