Rapeat vohvelit vadelmakermalla
Ainesosat
(8-10 isoa vohvelia)
Vohvelit:
– 200 g voita sulatettuna
– 5 dl vettä, kylmää
– 4 dl maitoa
– 7 dl vehnäjauhoja
– 3 tl leivinjauhetta
– 1/2 dl tomusokeria
– 1 tl suolaa
Vadelmakerma:
– 3 dl kermaa
– 1 dl vadelmahilloa
Limesokeri:
– 1/2 dl tomusokeria
– 1 lime
Päälle:
Tuoreita marjoja ja yrttejä
Valmistus
1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
2. Mittaa kaikki ainekset ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada joukkoon voi ja sekoita vielä vähän.
4. Paista vohvelit.
5. Vadelmakerma: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vadelmahillo. Laita kerma pursotinpussiin ja lisää näin vohveleiden päälle tai tarjoile kerma erikseen kulhossa.
6. Limettisokeri: sekoita kidesokeri ja limen raastettu kuori. Ripottele ne vastapaistettujen vohvelien päälle.
7. Tarjoile vohvelit limetusokerin, vadelmakerman, tuoreiden marjojen ja yrttien kera.