Ainekset

(2 pullakranssia)

Taikina

  • 2,5 dl Maitoa
  • 25 g Hiivaa
  • 500 g erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl kardemummaa
  • 90 g kidesokeria
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 0,75 tl suolaa

Täyte

  • 100 g pistaasipähkinöitä
  • 135 g kidesokeria
  • 200 g pehmeää voita
  • 2 tl kaardemummaa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 1 rkl maizenaa
  • Appelsiinin kuori raastettuna

Siirappi

  • 1 Appelsiinin mehu
  • 45 g kidesokeria

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • Noin 0,5 dl sokeria
  • 50 g mantelimassaa
  • 1 tl vanilijasokeria
  • Yhden appelsiinin kuori

Siirappi

  • 0,5 dl tomusokeria
  • 0,5 dl appelsiinimehua

Valmistus

Pullataikina

  1. Laita kaikki ainekset voita ja suolaa lukuun ottamatta ProBaker-kulhoon. Aja alhaisella nopeudella 3-4 minuuttia.
  2. Lisää suola ja voi ja anna käydä keskinopeudella 3-4 minuuttia. Tarkista, että taikinasta on tullut joustavaa ennen kuin lopetat vaivaamisen.
  3. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Sen ei tarvitse nousta kokonaan nyt, vaan sen pitäisi vain levätä hieman, jotta se on helpompi rullata. Laita se jääkaappiin lepäämään, niin rullaaminen on vieläkin helpompaa. Voit valmistaa täytteen sillä välin.

Täyte:

  1. Laita pistaasipähkinät kuumaan veteen 30 minuutiksi. Kaada vesi pois ja sekoita kidesokerin kanssa kermaiseksi massaksi. Sekoita muiden täytteen ainesten kanssa.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli yksi kerrallaan suorakaiteen muotoiseksi. Levitä puolet täytteestä ja rullaa rullaksi. Kiinnitä päät yhteen, jotta saat pyöreän kranssin. Laita alustalle, jossa on leivinpaperi. Leikkaa viiltoja lähes kokonaan leivinpaperiin asti ja taita taikina ulospäin. Laita pyyhe päälle ja anna kohota 2 tuntia.
  3. Laita uuni 200 asteeseen (tai 210 asteeseen ylä- ja alalämpöön). Paista kranssia 15-17 minuuttia, kunnes se on saanut kullanruskean värin (sisälämpötilan tulee olla 95-100 astetta, jos haluat mitata).

Siirappi:

  1. Kiehauta appelsiinimehu ja sokeri kattilassa.
  2. Voitele kranssit siirapilla heti uunista ottamisen jälkeen ja ripottele pinnalle hienonnettuja pistaasipähkinöitä.

Suositellut tuotteet: