Ainesosat

TAIKINAA VARTEN:

  • 150 grammaa voita
  • 3 munaa
  • 270 grammaa sokeria (3 dl)
  • 250 grammaa jauhoja (4 dl)
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 150 grammaa piimää tai kermaviiliä (1,5 dl)
  • 180 grammaa puolukkahilloa (1,5 dl)

TUOREJUUSTOKUORRUTETTA VARTEN:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g kuohukermaa
  • 60 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • Päälle granaatinomenan siemeniä

Valmistus

  1. Asettele vuokaan (25×35 cm) leivinpaperi.
  2. Aseta kiertoilmauuni 175 asteeseen (tavallinen uuni 200 astetta).
  3. Sulata voi ja aseta se sivuun.
  4. Sekoita jauhot, kaneli, inkivääri, neilikka ja ruokasooda kulhossa ja laita sivuun.
  5. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja huokoiseksi seokseksi, vähintään 3-4 minuuttia.
  6. Sekoita piimä / kermaviili ja puolukkahillo voin kanssa.
  7. Vaihda Probakerin pää flexivispiläksi ja sekoita alhaisimmalla nopeudella vuorotellen kuivia ja märkiä aineksia. Lopeta sekoittaminen heti, kun taikina on sekoittunut.
  8. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15-20 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltuna kakku ei ole enää märkä.
  9. Anna kakun jäähtyä kokonaan.
  10. Kaada kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa, kunnes saat kermaisen seoksen.
  11. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja koristele granaattiomenan siemenillä.

Suosittelemme