Ainesosat
TAIKINAA VARTEN:
- 150 grammaa voita
- 3 munaa
- 270 grammaa sokeria (3 dl)
- 250 grammaa jauhoja (4 dl)
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl jauhettua inkivääriä
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 150 grammaa piimää tai kermaviiliä (1,5 dl)
- 180 grammaa puolukkahilloa (1,5 dl)
TUOREJUUSTOKUORRUTETTA VARTEN:
- 200 g tuorejuustoa
- 200 g kuohukermaa
- 60 g tomusokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
- Päälle granaatinomenan siemeniä
Valmistus
- Asettele vuokaan (25×35 cm) leivinpaperi.
- Aseta kiertoilmauuni 175 asteeseen (tavallinen uuni 200 astetta).
- Sulata voi ja aseta se sivuun.
- Sekoita jauhot, kaneli, inkivääri, neilikka ja ruokasooda kulhossa ja laita sivuun.
- Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja huokoiseksi seokseksi, vähintään 3-4 minuuttia.
- Sekoita piimä / kermaviili ja puolukkahillo voin kanssa.
- Vaihda Probakerin pää flexivispiläksi ja sekoita alhaisimmalla nopeudella vuorotellen kuivia ja märkiä aineksia. Lopeta sekoittaminen heti, kun taikina on sekoittunut.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15-20 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltuna kakku ei ole enää märkä.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan.
- Kaada kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa, kunnes saat kermaisen seoksen.
- Levitä jäähtyneen kakun päälle ja koristele granaattiomenan siemenillä.