Ainesosat

  • 4 munanvalkuaista
  • 1 ripaus suolaa
  • 225 g sokeria
  • 1 tl vaniljaesanssia
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunamehua tai 1 tl etikkaa
  • 3 dl kermavaahtoa
  • 1 pk valmiita vaniljakermaa tai 1 annos kotitekoista
  • Tuoreet punaiset marjat, kuten vadelmat, mansikat ja herukat
  • Tuoreet viikunat

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Teräskulhon käyttö on suositeltavaa ja on tärkeää, että kulho on täysin puhdas. Kulhossa ei saa olla rasvajäämiä. Halutessasi voit puhdistaa kulhon sitruunalla tai etikalla ennen käyttöä.
  3. Vatkaa valkuaiset ja suola pehmeäksi vaahdoksi ProBakerilla. Vahvaa konetta kannattaa käyttää, sillä tätä tulee vatkata pitkään.
  4. Lisää vähän ja vähän sokeria samalla vatkaten. Vatkaa sitten 8-10 minuuttia, kunnes seos on sitkeän kuohkeaa.
  5. Sekoita joukkoon varovasti maissitärkellys, vaniljasanssi ja sitruunamehu/etikka. Vaihda vispilät Flexi-vispilään.
  6. Aseta marenki uunipellille ja muotoile siitä pallo tai kulho, joka käännetään ylösalaisin. Vedä marenkimassaa lastalla ylöspäin koko marengin ympäri, jotta sivuille muodostuu raidat ja yläosaan pienet yläosat.
  7. Tee marengin keskelle pieni syvennys, jonka voit myöhemmin täyttää kermalla ja marjoilla.
  8. Laita uuniin ja alenna lämpöä 125 asteeseen. Paista 1 tunti.
  9. Sammuta uuni ja jätä marenki uuniin, kunnes se on jäähtynyt.

Täyte

  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon vaniljakerma.
  2. Siirrä marenki hienolle tarjoiluvadille ja täytä se kermalla. Marengin pinta halkeilee ja painuu hieman täytön aikana, joten sinulla on tilaa täytteelle enemmän kuin uskotkaan.

Päälle

Jaa viikunat puoliksi tai neljään, mansikat puoliksi ja täytä marenki. Vadelmat ja herukat voidaan käyttää kokonaisina. Tarjoile heti tai anna hyytyä jääkaapissa tunnin ajan ennen tarjoilua.