Muffinit blenderissä
Ainekset
4,5 dl kevyesti kypsennettyä kaurapuuroa (saadaksesi gluteenittomia muffineja, voit käyttää gluteenitonta kaurapuuroa)
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
½ tl kanelia
2 isoa kananmunaa
2 isoa kypsää banaania
1 omena
4 rkl vaahterasiirappia
½ tl vaniljajauhetta tai -uutetta
50 g karkeaksi rouhittua tummaa suklaata
Valmistus
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
2. Laita tehosekoittimeen kaikki ainekset paitsi suklaa.
3. Sekoita smoothie-ohjelmalla tasaiseksi seokseksi.
4. Älä sekoita aineksia liian pitkään, sillä silloin muffineista voi tulla kovia. Sekoita tarpeeksi pitkään, jotta taikinasta tulee tasaista ja sileää.
5. Laita paperiset muffinivuoat metalliseen muffinivuokaan. Jaa taikina muffinivuokiin täyttäen niistä noin kaksi kolmasosaa.
6. Päällystä muffinit suklaalla ja työnnä suklaata hieman myös muffinien sisään.
7. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 min.
8. Tarkista muffinien kypsyys vartaalla tai hammastikulla työntämällä se muffinin keskelle. Jos se tulee ulos kuivana tai jos siinä on vain hieman kosteita muruja, muffinit ovat valmiita.
9. Jäähdytä muffinit ennen nauttimista.