Mehukas omenapiirakka
Ainesosat
- 150 g voita
- 150 g sokeria
- 3 munaa
- 150 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 isoa omenaa
- ¼ – 1 tl kanelia
- Viipaloidut mantelit (voi jättää halutessa pois)
Valmistus
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vatkaa joukkoon yksi muna kerrallaan.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten seokseen.
- Voitele irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 18-20 cm. Lisää ⅔ taikinasta ja levitä se muotin pohjalle.
- Kuori omenat ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet kakkuvuokaan ja ripottele päälle kanelia.
- Levitä loput seoksesta omenoiden päälle ja ripottele päälle hienonnettua mantelia ja mielellään tomusokeria. Taikina sulaa yhteen paistamisen aikana ja peittää omenat.
- Paista 175 asteessa 45-60 min, kunnes omenat ovat pehmeitä ja kakku on kypsä. Tarkista kypsyys työntämällä hammastikku kakun keskelle, jos tikku tulee puhtaana ulos, kakku on valmis.
- Jäähdytä ritilällä ja tarjoa hyvän vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Suositellut tuotteet: