Ainesosat

Keksitaikina

  • 125 g sulatettua suolaamatonta voita
  • 175 g vaaleaa fariinisokeria
  • 75 g tummaa siirappia
  • 1 iso kananmuna
  • 300 g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1/2 tl raastettua muskottipähkinää
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/8 tl jauhettua mausteneilikkaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa

Tuorejuustotäyte

  • 50g huoneenlämpöistä suolaamatonta voita
  • 125 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 50 g tuorejuustoa (ei kevyt) huoneenlämpöisenä
  • hyppysellinen suolaa

Valmistus

  1. Valmistaakseni keksitaikinan sekoita voi, sokeri ja tumma siirappi kulhoon, ja sekoita Wilfa Smooth Mix vatkaimella parin minuutin ajan kunnes seos on saanut vaalean värin. Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tasainen.
  2. Sekoita jauhot, mausteet, ruokasooda ja suola keskenään, lisää seos taikinakulhoon ja jatka sekoittamista matalalla nopeudella kunnes taikina on jäykkää. Laita taikina jääkaappiin kunnes se on kovettunut, vähintään 4 tuntia.  Taikinaa voi säilyttää jääkaapissa sellaisenaan jopa 5 päivää.
  3. Esilämmitä uuni 180ºC (kiertoilmauuni 160ºC), ja asettele leivinpaperia kahdelle pellille.
  4. Pyöritä taikinasta ruokalusikankokoisia palloja. Voit esim. käyttää teelusikkaa taikinan ottamiseen/jakamiseen ja sitten käsin pyörittää ruokalusikan meneviä palloja. Pyörittele palloja sokerissa, ja asettele ne sen jälkeen leivinpaperilla vuoratuille pelleille.
  5. Paista keksejä noin 10 minuuttia kunnes ne ovat rapeita ja tasaisia, mutta kuitenkin edelleen hiukan kaarevia. Anna jäähtyä pellillä 10 minuuttia, jonka jälkeen keksit kannattaa siirtää ritilälle viilentymään täysin. Uunista ottaessa keksit ovat todella pehmeitä, joten malta odottaa vähintään 10 minuuttia ennen kuin siirrät niitä. Keksit tasaantuvat entisestään viilentyessään ja lopputuloksena sinulla tulee olemaan ihanan rapeat keksit pehmeällä koostumuksella.  Ilmatiiviissä rasiassa keksit säilyvät 2-3 päivää.
  6. Valmistaaksesi tuorejuustotäytteen lisää voi kulhoon, ja sekoita sitä vatkaimella kunnes se on pehmentynyt, ja saanut kreemimäisen koostumuksen. Lisää tomusokeria osissa samalla sekoittaen kunnes seos on tasainen. Kun kaikki sokeri on lisätty, nosta tehoa ja sekoita noin 5 minuuttia tai kunnes seos on ilmavaa. Lisää vaniljatahna, tuorejuusto ja suola ja sekoita hiukan lisää.
  7. Lisää tuotejuustotäytettä keksinpuolikkaalle, ja paina päälle toinen keksi. Valmiit keksit säilyvät kylmässä 3 päivää, mutta ne saattavat hieman pehmentyä.

Resepti @theboywhobakes

Suositellut tuotteet: