Ainesosat

Kakkupohja:

300 g Oreo-keksejä

100 g voita

 

Kahvijäätelö:

4,5 dl kuohukermaa

260 g makeaa kondensoitua maitoa

0,5 dl vahvaa kahvia keitettynä

 

Kastike:

200 g tummaa suklaata

0,5 dl vahvaa kahvia keitettynä

1 dl kuohukermaa

 

Koristele:

3 dl kuohukermaa

2 tl sokeria

Valmistus

Kakkupohja:

Voitele 20-22 cm irtopohjavuoka. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla ja laita leivinpaperia myös vuoan reunan ympärille leikkaamalla leivinpaperista pitkä kaistale.

Sulata voi ja murskaa keksit blenderissä tai morttelissa. Kaada murut leivontakulhoon ja sekoita joukkoon voi. Kaada seos kakkuvuokaan ja painele se kevyesti vuoan pohjan peitoksi. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin.

Kahvijäätelö:

Kaada kuohukerma ja kondensoitu maito kulhoon ja vatkaa kiinteäksi kermaksi. Sekoita lopuksi joukkoon kahvi ja kaada seos jääkaapissa olleen keksipohjan päälle. Peitä muovikelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi, kunnes se on täysin jäätynyt.

Kastike:

Murenna suklaa. Kuumenna kerma ja kahvi kiehumispisteeseen. Poista seos lämmöltä ja lisää murennettu suklaa. Anna seistä muutama minuutti ennen sekoittamista. Sekoita vasta sitten kun suklaa on kokonaan sulanut. Jäähdytä kastike huoneenlämpöiseksi.

Koristele:

Poista jäätelökakku irtopohjavuoasta ja aseta se kakkulautaselle. Vatkaa kuohukerma ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon suklaakastike ja käännä varovasti muutaman kerran, kunnes seos on marmoroitunut. Levitä kermaseos kakun päälle ja tarjoile heti.

Suositellut tuotteet: