Kahvinmakuinen jäätelökakku
Ainesosat
Kakkupohja:
300 g Oreo-keksejä
100 g voita
Kahvijäätelö:
4,5 dl kuohukermaa
260 g makeaa kondensoitua maitoa
0,5 dl vahvaa kahvia keitettynä
Kastike:
200 g tummaa suklaata
0,5 dl vahvaa kahvia keitettynä
1 dl kuohukermaa
Koristele:
3 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
Valmistus
Kakkupohja:
Voitele 20-22 cm irtopohjavuoka. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla ja laita leivinpaperia myös vuoan reunan ympärille leikkaamalla leivinpaperista pitkä kaistale.
Sulata voi ja murskaa keksit blenderissä tai morttelissa. Kaada murut leivontakulhoon ja sekoita joukkoon voi. Kaada seos kakkuvuokaan ja painele se kevyesti vuoan pohjan peitoksi. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin.
Kahvijäätelö:
Kaada kuohukerma ja kondensoitu maito kulhoon ja vatkaa kiinteäksi kermaksi. Sekoita lopuksi joukkoon kahvi ja kaada seos jääkaapissa olleen keksipohjan päälle. Peitä muovikelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi, kunnes se on täysin jäätynyt.
Kastike:
Murenna suklaa. Kuumenna kerma ja kahvi kiehumispisteeseen. Poista seos lämmöltä ja lisää murennettu suklaa. Anna seistä muutama minuutti ennen sekoittamista. Sekoita vasta sitten kun suklaa on kokonaan sulanut. Jäähdytä kastike huoneenlämpöiseksi.
Koristele:
Poista jäätelökakku irtopohjavuoasta ja aseta se kakkulautaselle. Vatkaa kuohukerma ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon suklaakastike ja käännä varovasti muutaman kerran, kunnes seos on marmoroitunut. Levitä kermaseos kakun päälle ja tarjoile heti.
Suositellut tuotteet: