Kermainen pasta al pistacchio
Ainesosat:
- 400 g pastaa
- 250 g mascarponea
- 80 g parmesaania hienoksi raastettuna
- 80 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä
- 1 sipuli, karkeasti pilkottuna
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna tai puristettuna
- 1 kourallinen basilikan lehtiä
- 1-2 dl keitinvettä
- Suolaa
- Pippuria
- Oliiviöljyä
Koristeluun
- Pistaasipähkinöitä ja parmesaanijuustoa
Valmistus:
- Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes niistä tulee hieman tuoksua. Kaada ne tehosekoittimeen.
- Laita kattila päälle runsaasti vettä ja suolaa ja keitä pasta al dente pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuumenna sillä välin tilkka öljyä pannulla, – paista sipulia ja valkosipulia keskilämmöllä muutaman minuutin ajan ja kaada pistaasipähkinöiden joukkoon. Lisää basilika ja 1 dl pastavettä* – ja sekoita kermaiseksi ja mieluiten hieman karkeaksi massaksi. *Ei haittaa, jos pasta ei ole täysin kypsää, vedessä on tärkkelystä jo 5 minuutissa.
- Kaada pistaasikerma takaisin pannulle ja lisää mascarpone ja kuumenna, kunnes pasta on kypsää. Lisää parmesaani ja al dente -keitetty pasta pistaasikerman joukkoon.
- Sekoita kaikki hyvin pannulla, mausta oman maun mukaan suolalla ja vastajauhetulla pippurilla – ja lisää pastavettä tarvittaessa. *Jos haluat ripauksen happoa, voit lisätä kastikkeeseen hieman sitruunamehua.
- Tarjoa pasta heti, hienoksi raastetun parmesaanin ja hienonnettujen pistaasipähkinöiden kera
Kuva ja resepti: Gourministeriet.dk
Suositellut tuotteet