Ainesosat

Noin 18 kanelipyörrettä

Esitaikina

  • 2,5 dl huoneenlämpöistä tai kylmää maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja (250g)

Taikina

  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja (250 g)
  • ¾ tl suolaa
  • 2 tl kokonaista kardemummaa (6 g)
  • 100 g huoneenlämpöistä tai kylmää voita
  • 1 dl sokeria (100 g)

Täyte

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rl kanelia
  • 1 rl maizena maissitärkkelystä
  • 50 g mantelimassaa – tämän voi myös jättää pois

Viimeistelyyn

  • 1 kananmuna
  • Raesokeria
  • 1 dl sokerilientä (keitä 0,5 dl sokeria ja 0,5 dl vettä kunnes sokeri on sulanut)

 

 

Valmistus:

Esitaikina

Sekoita kaikki ainekset yhteen, kunnes massa on tasainen. Anna kohota noin tunnin.

Taikina

Hienonna kardemummat morttelissa. Sekoita kaikki ainekset kohonneeseen esitaikinaan. Anna yleiskoneen sekoittaa massaa kunnes taikina on kiiltävä ja elastinen.

Suosittelemme, että annat taikinan vetäytyä kylmässä yön yli. Jos kuitenkin haluat valmistaa pullat heti anna taikinan olla kylmässä noin puolisen tuntia jotta sitä on helpompi työstää.

Täyte

Sekoita kaikki ainekset. Varmista että täyte on huoneenlämpöistä, jotta sitä on helpompi levittää.

Pullat

Kauli taikina isoksi suorakaiteen malliseksi palaksi niin että levy on noin 0,5 cm paksu. Levitä täyte tasaisesti koko levylle. Taita levy sivuilta keskelle, niin että sinulla on edessäsi taas suorakaiteen mallinen pala (kolmessa kerroksessa). Jatka kaulimista kunnes levy on noin 1 cm paksu. Leikkaa 18 suikaletta, ja muotoile ne haluamallasi tavalla.

Asettele pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille, ja anna niiden kohota huoneenlämmössä 2-3 tuntia tai kunnes ne ovat selvästi kohonneet. Pensselöi pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pullia uunissa 8-10 minuuttia 225 asteessa (kiertoilmauunissa 210 astetta). Pensselöi ne heti sokeriliemellä. Nauti!

 

Resepti ja kuvat: Brinken bakar / Emma Brink Rask

 

Suositellut tuotteet: