Ainesosat:

8 annosta

Valmistusaika: 20 minuuttia + taikinan sulatus 1h

  • 500 g esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 4-5 rkl paistonkestävää omena- tai luumumarmeladia
  • tomusokeria

Valmistus:

  1. Ota voitaikinalevy pakkauksesta leivinpaperille ja sulata huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
  2. Kuumenna air fryer 200-asteeseen.
  3. Painele tai kauli taikinalevy airfryerin paistokorin pohjan kokoiseksi levyksi. Pistele taikina haarukalla. Leikkaa taikinalevyn ympärille noin sentin reunasta viillot. Voitele reunat keltuaisella.
  4. Nosta voitaikinalevy leivinpaperin päällä paistokoriin. Esikypsennä 10 minuuttia.
  5. Nosta voitaikinapohja paistokorista kuumuutta kestävälle alustalle. Levitä pohjalle paistonkestävää marmeladia.
  6. Nosta taikina leivinpaperilla takaisin paistokoriin ja jatka paistamista 5-6 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja kohonneet lehteviksi.
  7. Vedä paistokori pois airfryeristä kuumuutta kestävälle alustalle. Anna jättitortun jäähtyä hetken ja nosta leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Ripottele päälle tomusokeria.

 

Kuva ja resepti: Suvi Rüster

 

Suositellut tuotteet