Paahdettu kurpitsakeitto
Ainekset
- Noin 800 g kuutioitua kurpitsaa. Voit käyttää useita erilaisia kurpitsaa. Butternut tai hokkaido kurpitsa on täydellinen tähän keittoon.
- 2 perunaa
- ½ keltasipulia Hieman oliiviöljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl punaista thai-currytahnaa
- 1 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 liemikuutio, kasvis- tai kanaliemi
- 2,5 dl vettä
- 3,5 dl kookosmaitoa
- Suolaa
- Pippuria
- Noin 1 rkl sitruunamehua tai limetin mehua
Tarjoilua varten:
- Kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsansiemeniä
- Tuoretta korianteria tai persiljaa
- Loput kookosmaidosta
- n. 0,5 dl. chilihiutaleita
Tee näin
Leikkaa kurpitsan ulkokuori pois, poista siemenet ja kuutioi. Kuutioi perunat ja sipuli isohkoiksi paloiksi. Laita kurpitsakuutiot ja perunat ilmakeittimeen. Kaada päälle hieman öljyä ja paista Airfryerissa 180 asteessa 15 minuuttia. Ohjelman puolivälissä vihannekset tulee kääntää ympäri – lisää ensin sipulit ja käännä vihannekset Airfryerissa ympäri. Paista, kunnes kurpitsa ja perunat ovat kullanruskeita ja sipuli pehmeää.
Laita tehosekoittimeen tomaattipyree, punainen thai-currytahna, inkivääri, liemikuutio, vesi ja kookosmaito. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimen keitto-ohjelmalla kuumaksi. Lisää paahdetut vihannekset ja sekoita keskinopeudella, kunnes saat kermaisen keiton. Mausta vielä suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla, ja sekoita keitto vielä kertaalleen nopeasti.
Tarjoile haluamasi koristelun kera. Voit koristella keiton esimerkiksi paahdetuilla kurpitsansiemenillä, yli jääneellä kookosmaidolla, tuoreilla yrteillä ja chilihiutaleilla.