Ainekset

  • 1 kurpitsa (n. 1,5 kg esim. Hokkaido)
  • 500 g porkkanaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl rypsiölyä
  • 1 tl kuminaa
  • 1 iso tölkki kookosmaitoa (400g)
  • 5 dl kasvislientä
  • mausteeksi suolaa ja pippuria

Tee näin

  1. Poista kurpitsasta keskusta ja säilytä siemenet. Poista kuoret ja paloittele kurpitsa. Voit kuivattaa ja paahtaa siemenet.
  2. Kuori porkkanat, paloittele. Sekoita kulhossa porkkana- ja kurpitsapalat kuminan ja öljyn kanssa.
  3. Kuori valkosipuli.
  4. Laita kurpitsa- ja porkkanapalat, valkosipuli, liemi ja kookosmaito blenderiin. Käynnistä blenderi ja anna käydä kunnes seos on täysin tasainen.
  5. Jos käytät Power Fuel blenderiä, anna laitteen olla käynnissä niin kauan kunnes lämpötila on sopiva. Painimessa on digitaalinen lämpömittari, joka voi olla kannen aukon kautta paikoillaan ja voit seurata keiton lämpötilaa. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, jolla voi tehdä tarjoiluvalmista keittoa, kaada seos kattilaan ja lämmitä sopivan kuumaksi.
  6. Kun keitto on valmis, mausta pippurilla ja suolalla.
  7. Tarjoile keitto ranskankerman ja paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Vinkki! Voit paahtaa kurpitsansiemenet itse. Irrota siemenet kurpitsasta, huuhtele hyvin ja pyyhi. Paahda siemeniä paistinpannulla, ripottele päälle hieman suolaa.

Vinkki! Halloween-kurpitsat ovat hyviä koristeluun, mutta voidaan myös syödä. Japanilainen Hokkaido-kurpitsa soveltuu hyvin keittoon. Voit käyttää kuoret myös koristeluun.