Alkupalat joilla teet vaikutuksen!
Taikinassa sokeri on korvattu keitetyllä perunalla – kulhoista tulee upeita ja maistuvat herkullisilta tällaisellakin ohjeella. Kulhot on paistettu Wilfa TOPIT vohvelikuppiraudalla.
Ainekset
(n. 8 kulhoa)
2 keitettyä puikulaperunaa, kuorittuna ja paloiteltuna, muussataan
2 ruokalusikallista smetanaa
1 muna
2 rkl sulatettua voita
2 rkl maissitärkkelystä
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset keskenään monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kunnes saat tasaisen taikinan. Kuumenna TOPIT-rauta ja lisää hieman voita rautaan. Laita n. 2 ruokalusikallista taikinaa kumpaankin kulhoon. Paista, kunnes kulhot ovat hyvän värisiä. Poista kulhot raudasta ja anna niiden jäähtyä. Tee sillä aikaa täyte:
Ainekset:
1 dl kermaa
1 dl kevytsmetanaa
1 tl sitruunamehua
1/2 tl sokeria
1 cm piparjuuritahnaa putkesta
100 g graavikalaa
2 palaa punajuurta
2 tl hienonnettua punasipulia
Tuoretta tilliä ja/tai ruohosipulia koristeeksi
Valmistus
Vatkaa kerma ja sekoita mukaan smetana, sitruuna, piparjuuritahna ja sokeri. Mausta ja tarkista maku. Leikkaa kala sopiviin pieniin paloihin, paloittele punajuuri. Täytä vohvelikulhot ja koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoile kupit välittömästi.
VINKKI! Laita salaattia kulhon pohjaan ennen täytteitä, jolloin kulho pysyy rapeampana pidempään.
Näiden ihastuttavien herkkualkupalojen kera sopii nautittavaksi kuiva samppanja tai kylmä omenamehu. Hyvää ruokahalua!
Lähde: Mai Eckhoff Morseth
Liittyy tuotteeseen: