Hasselpähkinä-suklaalevite
Ainekset
250 g hasselpähkinöitä
250 g hyvää tummaa suklaata
1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa (397 g)
6 rkl lämmintä maitoa
Valmistus:
- Paahda hasselpähkinät kullanruskeiksi uunissa 180 asteessa 8-10 minuuttia.
- Hiero pähkinät keittiöpyyhkeeseen poistaaksesi irtonaiset kuoret. Anna jäähtyä.
- Laita pähkinät tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes niiden koostumus muistuttaa maapähkinävoita.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada suklaa, kondensoitu maito ja osa kuumasta maidosta tehosekoittimeen.
- Sekoita keskenään ja lisää lämpimämpää maitoa, jos nougat on liian paksua.
- Kaada pieniin purkkeihin.
- Sulje ja säilytä jääkaapissa.