Halloween suklaamousse
Ainesosat:
4-6 annosta
- 2 kpl liivatelehteä
- 150 g maitosuklaata
- 50 g tummaa leivontasuklaata
- hyppysellinen sormisuolaa
- 1 dl maitoa
- 0,5 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 5 kpl oreokeksiä
- Syötäviä kukkia tai muuta koristeluksi sopivaa
- Suklaakeksejä (näistä tulee ns hautakivet)
- Pieni määrä sulatettua tummaa suklaata (n. 50g) jolla voit koristella hautakivet
Valmistus:
- Laita liivate kylmään veteen.
- Hienonna maitosuklaa ja tumma suklaa kulhoon. Ripottele päälle sormisuola.
- Lämmitä maito ja sokeri kattilassa kunnes maito höyryää.
- Siirrä kattila pois liedeltä. Ota liivatelehdet vedestä, ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Lisää ne maitoon ja sekoita kunnes liivatelehdet ovat täysin liuenneet.
- Kaada maitoseos suklaiden päälle. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita jotta kaikki suklaa on varmasti sulanut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vatkaimella, ja sekoita suklaan joukkoon.
- Annostele mousse laseihin ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Koristelu
Murskaa oreokeksit hienoksi – niitä käytetään ns multana. Kirjoita tai piirrä tummalla suklaalla suklaakeksin päälle ja laita jääkaappiin, kunnes suklaa on kovettunut. Lisää jokaiseen lasiin yksi keksi ns hautakiveksi sekä ripottele moussen pinnalle oreo-murskaa eli ”multaa”. Halutessasi voit vielä lisätä esim. syötäviä kukkia tai makeisia.
Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer
Suositellut tuotteet