Ainesosat:

4-6 annosta

  • 2 kpl liivatelehteä
  • 150 g maitosuklaata
  • 50 g tummaa leivontasuklaata
  •  hyppysellinen sormisuolaa
  • 1 dl maitoa
  • 0,5 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 5 kpl oreokeksiä
  • Syötäviä kukkia tai muuta koristeluksi sopivaa
  • Suklaakeksejä (näistä tulee ns hautakivet)
  • Pieni määrä sulatettua tummaa suklaata (n. 50g) jolla voit koristella hautakivet

Valmistus:

  1. Laita liivate kylmään veteen.
  2. Hienonna maitosuklaa ja tumma suklaa kulhoon. Ripottele päälle sormisuola.
  3. Lämmitä maito ja sokeri kattilassa kunnes maito höyryää.
  4. Siirrä kattila pois liedeltä. Ota liivatelehdet vedestä, ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Lisää ne maitoon ja sekoita kunnes liivatelehdet ovat täysin liuenneet.
  5. Kaada maitoseos suklaiden päälle. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita jotta kaikki suklaa on varmasti sulanut.  Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  6. Vatkaa kerma kuohkeaksi vatkaimella, ja sekoita suklaan joukkoon.
  7. Annostele mousse laseihin ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Koristelu

Murskaa oreokeksit hienoksi – niitä käytetään ns multana. Kirjoita tai piirrä tummalla suklaalla suklaakeksin päälle ja laita jääkaappiin, kunnes suklaa on kovettunut. Lisää jokaiseen lasiin yksi keksi ns hautakiveksi sekä ripottele moussen pinnalle oreo-murskaa eli ”multaa”. Halutessasi voit vielä lisätä esim. syötäviä kukkia tai makeisia.

 

Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer

 

Suositellut tuotteet