Ainekset

Kahvisiirappi

150 ml vahvaa kahvia
100 g ruskeaa sokeria

Keksitaikina

50 g pehmeää voita
30 g sokeria
2 rkl vaniljasiirappia
60 g spelttivehnää
2 rkl maitoa
1 ripaus suolaa
3 rkl raastettua suklaata

Jäätelö

3 munankeltuaista
50 g sokeria
1 ripaus suolaa
2 rkl vaniljatahnaa
200 ml maitoa
200 ml kermaa
3 rkl raastettua suklaata

Tee näin:

Kahvisiirappi

Kaada vahva kahvi ja ruskea sokeri kattilaan ja kiehauta.
Keitä sitten miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä

Keksitaikina

Vaivaa voi, sokeri, vaniljasiirappi, suola, jauhot, maito ja raastettu suklaa tasaiseksi taikinaksi.

Jäätelö

Keitä maito, kerma ja vaniljatahna sekoittaen.
Anna sitten seistä 15 minuuttia lisäämättä lämpöä.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kattilassa vaahdoksi.
Sekoita vaniljamaito hyvin ja kuumenna uudelleen, mutta älä kiehauta.
Lisää sitten lämmin maitoseos muna-sokeriseokseen ja sekoita jatkuvasti.
Kuumenna massa 75-80 asteeseen samalla sekoittaen ja anna sen paksuuntua ja muuttua kermaiseksi.
Jäähdytä seos ja kaada jäätelökoneeseen ja anna sen seistä noin 45 minuuttia, kunnes näet, että jäätelö alkaa sakeutua.
Sekoita joukkoon kahvisiirappi, keksitaikinan osat ja loput raastettu suklaa. Anna jäätelökoneen olla päällä vielä 5-10 minuuttia. Jos pidät kovemmasta jäätelöstä, voit laittaa sen pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.